Ezt a sós finomságot még korábban sütöttem. Pillanatok alatt elfogyott. Nagyon egyszerű és nem is szükséges hozzá sok
alapanyag.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
Tésztához:
*20 dkg liszt
*12 dkg vaj
*10 dkg tejföl
*1 jó nagy csipet só
Töltelékhez:
*10 dkg sajtkrém
*1 csapott kk magyaros fűszerkeverék
Tetejére:
*1 kisebb tojás
*1 csipet só
*magvak
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és becsomagolva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Másnap két egyforma részre
osztjuk és kör alakúra, valamint 3 mm vékonyra elnyújtjuk. Az egyik tésztakorongot sütőpapíros tepsire fektetjük, megkenjük a fűszerkeverékkel
elkevert sajtkrémmel és befedjük a másik tésztalappal. A közepére egy pohara borítunk. A tészta széleit 16 egyforma méretű csíkra vágjuk.
Megkenjük villával felvert sós tojással és megszórjuk magkeverékkel. A tészta csíkokat kétszer megtekerjük, mindet azonos irányba.
180 fokra előmelegített
sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Melegen vagy hidegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése