2022. május 3., kedd

Laska sautéed (szotéd)

Könnyű húsmentes finomság, ami pillanatok alatt elkészül. A neve jelentése pirított laskagomba. A kis bor pedig igazán különleges ízt kölcsönöz az ételnek. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*3-4 ek olívaolaj
*3 nagy gerezd fokhagyma
*só
*őrölt bors
*70 ml fehérbor
*petrezselyemlevél
 
A gombát nagyobb darabokra vágjuk, felforrósított serpenyőben az olajon kb. 5 percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és hozzáadjuk a bort. Pár percig együtt pároljuk. Friss petrezselyemlevéllel megszórva, párolt basmati rizs körettel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése