2022. május 21., szombat

Káposztás pite

Ha pitéről beszélünk, akkor legelőször édesre gondolunk, de a sós változatot is lehet nagyon finom. Párom nagy káposzta rajongó, az ő kedvében szerettem volna járni, amikor kitaláltam ezt a finomságot. A kivehető aljú pite formát és a szívecskés pite rácsozót a Cookorinál tudjátok beszerezni. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók egy 28 cm-es formához
Tésztához:
*35 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 púpozott kk sütőpor
*17 dkg vaj
*1 nagy tojás
*2 jó púpozott ek tejföl

Töltelékhez:
*35 dkg reszelt káposzta
*4 ek olaj
*1 csapott tk só
*1 csapott kk őrölt bors
 
A reszelt káposztát felforrósított serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, közben ízesítjük sóval és borssal. Hagyjuk teljesen kihűlni. 
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett felületen kör alakúra elnyújtjuk és egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába simítjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen. A tölteléket egyenletesen elterítjük rajta. A tészta másik felét is elnyújtjuk, a liszttel megszórt szívecskés formára terítjük, átgurítjuk rajta a nyújtófát. Leemeljük róla s szívecskés részt. A tésztát óvatosan a káposztás töltelékre terítjük. 
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. 
Hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletekre vágva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése