Egy könnyű kis sós némi medvehagymával megbolondítva és a közelgő ünnepre hangolva. Omlós, sokáig eláll.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. A tojás formájú kiszúrót a Cookori biztosította.
*50 dkg liszt
*1 csapott ek só
*1/2 csomag szalalkáli (7g)
*25 dkg vaj
*16 dkg tejföl
*1 tojás sárgája
*1 kis csokor friss medvehagyma (8 dkg)
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*2-3 ek szezámmag
A medvehagymát folyó víz alatt leöblítjük, szárazra töröljük és apróra vágjuk. A lisztet elvegyítjük
a sóval, a szalalkálival, hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt, a tojás sárgáját és a medvehagymát. Alaposan összedolgozzuk. Két részletben
lisztezett felületen kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. Lisztbe mártott tojás formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Lekenjük felvert tojás
fehérjével, megszórjuk kevés szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 17 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése