2022. április 23., szombat

Gombás lencsefasírt

A lencse igen megosztó alapanyag. Sokan nem kedvelik. Régen én sem készítettem, de ez mostanára megváltozott. Próbálkoztam és megszerettük. A főzelék, raguk, saláták és levesek után most egész másképpen került az asztalra. Egy kevés gombával is megspékeltem. Finom húsmentes fogás lett belőle. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*40 dkg cm lencsekonzerv
*5 dkg ChefGomba Shiitake gomba
*5 dkg vöröshagyma
*2 gerezd fokhagyma
*2 nagyobb tojás
*4 púpozott ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*1 csapott kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1/3 ek morzsolt majoránna
*olaj a sütéshez

A lencsét átmossuk, lecsepegtetjük és villával kissé áttörjük. 
A gombát és a vöröshagymát apróra vágjuk, majd a lencséhez adjuk a tojással és a zúzott fokhagymával együtt. A fűszerekkel ízesítjük. Annyi morzsával összedolgozzuk, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. 
Púpozott evőkanálnyi adagból előbb gombócot sodrunk, majd kicsit ellapítjuk. 
Felforrósított olajban megsütjük. 
A felesleges olajat lecsepegtetjük. Friss salátával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése