2022. április 11., hétfő

Fetás-tojásos karajtekercs

Könnyű, tojásos fogás, ami akár a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Hidegtálon is kínálható. Szénhidrátdiétába is illeszthető. Most pirított édesburgonyával tálaltam. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. A felhasznált fűszereket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*4 nagy karaj szelet
*10 dkg krémes fetasajt
*2 kisebb keményre főtt tojás
*15 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
*1 ek mangalica zsír
*1/2 dl leves alaplé
 
A hús szeleteket vékonyra klopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és a fokhagymás sóval, vékonyan megkenjük a fetával és megszórjuk az apróra vágott tojással. A karaj szeleteket szorosan feltekerjük és bevonjuk a szalonnával. Zsírral kikent tepsibe fektetjük, mellé öntünk kevés alaplevet. 180 fokos sütőben lefedve 45 percet puhítjuk, majd alufólia nélkül addig sütjük, míg a szalonna megpirul. Picit hagyjuk hűlni és ferdén szeletelve, sült édesburgonyával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése