2021. december 28., kedd

Szalonnás-túrókrémes rakott krumpli

A hagyományos, ismert változat egy picit másképpen. Némi maradék túró eltüntetésre került. A megszokott kolbász helyét pedig némi szalonna vette át. Finom, laktató és tényleg nem szükséges hozzá túl sok minden.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 2 személyre
*50 dkg krumpli
*15 dkg húsos szalonna
*4 nagyobb tojás
*12 dkg túró
*4 púpozott ek tejföl
*só
*őrölt bors
 
A tojásokat keményre, a megpucolt krumplit puhára főzzük. 
A szalonnát apróra kockázzuk, zsírjára, de nem túl szárazra sütjük. Egy 24 cm átmérőjű kerek formát kikenünk vékonyan olajjal, a felkarikázott krumpli felét az aljára rakjuk. Megszórjuk kevés sóval és borssal. A következő rétegben a felszeletelt tojást rakjuk. Befedjük az áttört és két evőkanál tejföllel kikevert túrókrémmel. Megszórjuk a sült szalonna felével. Rákarikázzuk a maradék krumplit. Ízesítjük sóval és borssal. A maradék tejföllel lekenjük és a szalonnával megszórjuk. 
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése