A szokásos ünnepi töltött húsokon túl most egy újabb fogást próbáltam ki. Ez pedig a karfiolbomba. Első hallásra
kicsit bonyolultnak tűnhet, de mégis egyszerű az elkészítése. A végeredmény pedig egy finom, mutatós és akár hidegtálon is kínálható
étel.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
*1 kisebb karfiol (50 dkg)
*só
*őrölt bors
Töltelékhez:
*45 dkg darált sertéshús
*1 kisebb tojás
*1 csapott kk só
*1/2 kk őrölt bors
*1 csapott tk fűszerpaprika
*2 nagy gerezd fokhagyma
Továbbá:
*15 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
A karfiol leveleit eltávolítjuk, majd a zöldséget egészben, sós vízben roppanósra főzzük. Tálcára kiemelve hagyjuk
kihűlni és közben körbeszórjuk sóval és borssal.
A masszához a darált húst összedolgozzuk a tojással, a zúzott fokhagymával és
a fűszerekkel. Egyenletesen bevonjuk vele a karfiolfejet.
A szalonnákkal beborítjuk úgy, hogy azok egy picit fedjék egymást. A végén a tetején a szalonnát
hústűvel rögzítjük, hogy sütéskor ne emelkedjen fel.
Sütőpapíros tepsire átemeljük.
180 fokos sütőben alul-felül sütési módban
kb. 90 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, akkor a tűket eltávolítva, szeletekre vágva, sült krumplival vagy párolt basmati rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése