Pillanatok alatt összeállított desszert, amivel tényleg nem szükséges sok időt a konyhában tölteni és még a sütőt
sem kell hozzá bekapcsolni. A rebarbara a saját kertünkben terem. Szép nagy bokorról csak a hosszú levélnyelet használjuk fel az édesség elkészítéséhez.
Jól behűtve az igazi. A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
*40 dkg rebarbara
*2-3 evőkanál cukor
*1 vaníliarúd kikapart magjai
*1 nagy csipet őrölt fahéj
*20 dkg túró
*2 dl joghurt
A rebarbarát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízben, ami épp ellepi puhára főzzük, a cukorral és a fűszerekkel
ízesítjük. Merülő mixerrel pépesítjük. A túrót áttörjük, a joghurttal krémesítjük. A túrókrémet poharakba
adagoljuk, majd a rebarbarapépet a tetejére kanalazzuk. Jól behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése