2021. április 22., csütörtök

Paprikás-csicsókás tészta

Nagyon sok csicsóka termett a kertben és igyekszem minél többféleképpen felhasználni. Ez most egy húsmentes fogás lett, az a bizonyos klasszikus krumplis étel mintájára. A tésztát a WisePasta biztosította és a recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 2 személyre
*10 dkg Szezám Fusili
*40 dkg csicsóka
*1 nagy vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 tk őrölt fűszerpaprika
*1 csapott kk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*1 tk házi paprikakrém
 
A tésztát bő vízben kifőzzük, átöblítjük és lecsöpögtetjük. A csicsókát megsikáljuk, kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csicsókát, ízesítjük a fűszerekkel, a paprikakrémmel. Annyi vízben, ami épp ellepi puhára főzzük. Ha elfőtte a levét beleforgatjuk a tésztát, átforrósítjuk, ha szükséges utóízesítjük és azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése