Nagyon sok csicsóka termett a kertben és igyekszem minél többféleképpen felhasználni. Ez most egy húsmentes fogás lett, az a
bizonyos klasszikus krumplis étel mintájára. A tésztát a WisePasta biztosította és a recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
*10 dkg Szezám Fusili
*40 dkg csicsóka
*1 nagy vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 tk őrölt fűszerpaprika
*1 csapott kk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*1 tk házi paprikakrém
A tésztát bő vízben kifőzzük, átöblítjük és lecsöpögtetjük. A csicsókát megsikáljuk,
kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csicsókát, ízesítjük
a fűszerekkel, a paprikakrémmel. Annyi vízben, ami épp ellepi puhára főzzük. Ha elfőtte a levét beleforgatjuk a tésztát, átforrósítjuk,
ha szükséges utóízesítjük és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése