2021. április 12., hétfő

Medvehagymás-tojásos nokedli

Még mindig medvehagyma. Megunhatatlan. Az egyik kedvenc húsmentes ételünket bolondítottam meg vele. Hamar elfogyott.
Hozzávalók 2 személyre:
Nokedlihez:
*20 dkg liszt
*3 nagyobb tojás
*1 csapott tk só
*1 kis csokor friss medvehagyma (8 dkg)
Továbbá:
*4 nagyobb tojás
*só, őrölt fekete bors
 
A medvehagymát folyó víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük és késes aprítóban először magában aprítjuk, majd a tojásokkal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót. Ha túl kemény a tészta, akkor pár evőkanál vízzel lazíthatunk rajta. A nokedlit bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A tojásokat felütjük, serpenyőben kevés olajon megsütjük. Beleforgatjuk a nokedlit, ízesítjük még sóval, borssal. 
Melegen, azonnal kínáljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése