Ez a muffin nem a megszokott, hagyományos változat. Került bele egy kevés maradék lencse, néhány ízletes gomba is. Akár uzsonnaként
is megállja a helyét. A különlegességek kedvelőinek érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A felhasznált gombát a ChefGomba
biztosította.
Gombához:
*3 nagyobb Amigo shiitake gomba
*2 ek olaj
*1 csipet só
Továbbá:
*25 dkg liszt
*1 csapott kk só
*1/2 csomag sütőpor (6g)
*1 nagyobb tojás
*5 dkg vaj
*1 ek mustár
*2 dl tejföl
*1,5 dl tej
*5 dkg főtt lencse
*15 dkg trappista sajt
A gombát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk és kihűtjük.
A tojást kihabosítjuk a vajjal, mustárral,
tejföllel. Beleszórjuk a sóval, sütőporral elvegyített lisztet. Beleforgatjuk a lecsepegtetett lencsét, a pirított gombát. A sajtot lereszeljük, egy keveset félreteszünk
a tetejére, majd a többit masszába keverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a papírral bélelt muffinsütő mélyedéseiben és a tetejüket
megszórjuk a maradék sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel 25-30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése