2021. április 8., csütörtök

Bögrés spenótos palacsinta

A legtöbben, ha a palacsinta szóba kerül, az édesre gondolnak, pedig a sós legalább annyira finom. Én most a kedvenc receptemet alakítottam sóssá és csempésztem bele egy kevés „zöldet“. Magában is finom, de akár körözöttel, sós túrókrémmel, sonkakrémmel vagy tojáspástétommal is megtölthetjük. A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. A felhasznált gépet a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók kb. 10 db-hoz, 2 dl-es bögrével mérve
*2 nagyobb tojás
*1/2 kávéskanál só
*1 bögre liszt
*1 bögre tej
*1/2 bögre friss spenótlevél
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*fűszeres túrókrém
*tojáspástétom
*sajtkrém
 
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a sóval habosra keverjük, beleforgatjuk a lisztet, a tejjel, majd a fehérjehabbal lazítjuk. Beleszórjuk a megmosott, lecsepegtetett, apróra vágott spenót levelet. Felforrósított, olajjal kikent serpenyőbe 3 evőkanálnyi tésztát merünk, és mindkét oldalát világosra sütjük. Ugyanígy járunk el az összes tésztával.
A palacsintát fűszeres túrókrémmel, tojáspástétommal, esetleg sajtkrémmel megtöltve kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése