2021. január 7., csütörtök

Tepertős sztrapacska

Ha meghalljuk a sztrapacska szót, akkor a legtöbb embernek a juhtúrós jut az eszébe. De a gasztronómiában az a szép, hogy az ételeket úgy alakítjuk, ahogyan szeretnénk. Már én is készítettem gombával, túróval, juhtúróval, káposztával, savanyú káposztával. Most találtam egy adag tepertőt a fagyasztóban, ami nem volt túl sok, pogácsába sem elegendő, ezért azt találtam ki, hogy egy kis sztrapacskával keverem össze. Nem diétás az biztos, sőt ízre is eltér a megszokottól, de a bátrabbak egész nyugodtan kipróbálhatják.
Hozzávalók 3 személyre:
Tésztához:
*50 dkg krumpli
*3 kisebb tojás
*1 tk só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*Kb. 25 dkg liszt
Továbbá:
*8 dkg tepertő
*só
*őrölt fekete bors
 
A meghámozott krumplit finomra reszeljük. Elkeverjük a sóval, borssal, tojásokkal és annyi liszttel, hogy viszonylag keményebb masszát kapjunk. Bő, sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, átöblítjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A tepertőt ledaráljuk, egy serpenyőben felmelegítjük, majd összeforgatjuk a sztrapacskával. Ízesítjük sóval, borssal. Melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése