Karalábé az év nagy részében kapható, de most, hogy friss, zsenge darabok sorakoznak a kertben, érdemes kihasználni és minél többet
fogyasztani belőle. Mondjuk egy könnyű kis levesbe, amit a húsgombóc tesz tartalmasabbá. A rizsdara helyettesíthető búzadarával, de akkor az már
nem gluténmentes.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*2 kisebb karalábé
*2 kisebb sárgarépa
*1 kisebb vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*2 liter zöldségleves alaplé
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
Gombóchoz:
*25 dkg darált pulykacombfilé
*1 kisebb tojás
*½ kk só
*1 csipet őrölt fekete bors
*3 ek barna rizsdara
A húst összedolgozzuk a tojással, fűszerekkel, rizsdarával. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikára, a karalábét
apró darabokra, a vöröshagymát kisebb kockára vágjuk.
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, átforgatjuk rajta a répát és a
karalábét. Hozzáadjuk az alaplevet, ízesítjük a fűszerekkel.
A húsból vizes kézzel kisebb diónyi golyókat formázunk, ha már majdnem
puha minden zöldség, a levesben pár perc alatt készre főzzük.
Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése