Minden évben tetemes mennyiségű kapor terem a kertben. Bőven teszek el belőle a fagyasztóba későbbre. Most az utolsó friss darabokat használtam
fel ehhez a roppant egyszerű fogáshoz. Köretként párolt rizs készült hozzá.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*4 nagy szelet karaj
*só
*őrölt fekete bors
*2 púpozott evőkanál tejföl
*15 dkg sajt
*1 kis csokor friss kapor
*1-2 evőkanál olaj
A húst vékonyra klopfoljuk, megszórjuk sóval és borssal.
Olajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük.
A tejfölt elkeverjük kevés sóval,
az apróra vágott kaporral. Lereszeljük, majd hozzáadjuk a sajt 2/3-át.
A hús tetején egyenletesen elosztjuk.
Lefedve 180 fokos sütőben 45 percet puhítjuk.
Megszórjuk
a maradék sajttal és addig sütjük, míg megolvad rajta. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése