2020. augusztus 1., szombat

Kapros-túrós rácsos pite

A kapor és a túró ősi, klassz páros. Mi is nagyon szeretjük. Főleg ha egy omlós, könnyű pitében van. Egyáltalán nem bonyolult, sőt a rácsozástól sem kell félni, hamar elkészül. A végeredmény pedig kárpótol a belefektetett munkáért. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is. 
A pite formát a Cookori biztosította.
Hozzávalók egy 28 cm-es pitéhez:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*1 púpozott kk sütőpor
*7 dkg porcukor
*½ kezeletlen citrom reszelt héja
*2 tojás sárgája
*15 dkg vaj
*1 ek tejföl

Töltelékhez:
*45 dkg túró
*1 ek vaníliás cukor
*3 ek cukor
*1 kis csokor friss kapor
*½ kezeletlen citrom reszelt héja
*2 tojás fehérje
*2 ek búzadara

Tálaláshoz:
*porcukor

A tésztához a lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, porcukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját, a tejfölt és a vajjal összedolgozzuk. 
Két részre osztjuk, a tészta 2/3-át lisztezett felületen a forma méretére nyújtjuk, majd a vajjal kikent, liszttel megszórt formába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. 
Egy villával megszurkáljuk, megszórjuk búzadarával. 
A túrót áttörjük, ízesítjük a cukrokkal, a citrom héjával, az apróra vágott kaporral és óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A süteményen egyenletesen elkenjük a túrókrémet. 
A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk, és berácsozzuk a pite tetejét. 
180 fokon hőlégkeveréssel 25-30 perc alatt megsütjük. 
Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése