Idén ismét vetettem spenótot a kertbe. Nem volt sok, de azt igyekeztem felhasználni többféle ételbe. Ez az egyszerű fogás volt az egyik. Nem
bonyolult és nagyon finom, érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
Nudlihoz:
*30 dkg krumpli
*1 nagy tojás
*1 marék friss spenót
*1 púpozott kk só
*20 dkg liszt
Sütéshez:
*10 dkg húsos szalonna
*3 nagy gerezd fokhagyma
A krumplit megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. Bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tojást a megmosott spenótlevelekkel
botmixerrel pépesítjük, összedolgozzuk a kihűlt krumplival, és a sóval elvegyített liszttel. Kisujjnyi rudat sodrunk, amit 3 cm-es darabokra vágunk.
Bő vízben
kisebb adagokban kifőzzük, szűrőtálba szedjük.
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd átforgatjuk rajta a lecsepegett nudlit. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése