Már korábban említettem, hogy a kertünk egy kis része igen
gazdag csicsókában. Eleinte nem igazán tudtam mihez használjam fel, de most már
a család is szívesen fogyasztja, ezért bátrabban kísérletezek vele. Gondolom a
lapcsánkát senkinek sem kell bemutatni. No, ennek a finomságnak a mintájára készült
ez a fogás. Egyszerű, könnyű, húsmentes. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent
a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 2
személyre kb. 10 tallérhoz
*40 dkg csicsóka (tisztítva mért súly)
*2 tojás
*1 kk só
*½ kk őrölt fekete bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*15 dkg liszt
*olaj a sütéshez
A csicsókát alaposan megtisztítjuk, finomra reszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és laposan
összeforgatjuk.
Olajjal kikent, felforrósított serpenyőben két evőkanálnyi
tésztát elsimítunk, mindkét oldalát megsütjük.
Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése