2020. június 6., szombat

Mokka kifli

Nagy kedvenceink a kávés édességek. Nem is volt kérdés, hogy a Cookoritól kapott szilikon kifli formában ilyen finomság is készül hamarosan. El is jött az ideje. Nem nagy adag, érdemes duplázni, mert garantáltan pillanatok alatt elfogy ez az omlós aprósüti. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.


Hozzávalók kb. 25 db-hoz
*10 dkg liszt
*3 dkg porcukor
*1 csipet só
*1 csapott kk darált kávé
*1 nagy tojás sárgája
*7 dkg vaj

A lisztet elvegyítjük a sóval, porcukorral, darált kávéval és összedolgozzuk a vajjal, a tojás sárgájával. 
Becsomagolva pár órát a hűtőben pihentetjük. 
A kifli forma mélyedéseit kevés tésztával peremig töltjük. 
160 fokra előmelegített sütőben 20-23 perc alatt megsütjük. 
A formából óvatosan kifordítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése