2020. május 24., vasárnap

Juhtúrós-pirított hagymás pogácsa

Egy nagyon egyszerű sós finomságot sütöttem, amibe csempésztem egy kis pirított vöröshagymát, ez nagyon különleges ízt kölcsönzött neki. Volt némi juhtúró is a hűtőben, ami nem vált kárára. Tényleg nem szükséges bele se sütőpor, se élesztő. Pillanatok alatt elfogyott a tálcáról. A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.

Hozzávalók kb. 30 db-hoz
*25 dkg liszt
*1 tk só
*3 ek pirított vöröshagyma
*10 dkg vaj
*17 dkg juhtúró
*10-11 dkg tejföl
Tetejére:
*1 tojás
*10 dkg sajt


A lisztet elvegyítjük a sóval, az apróra vágott, pirított hagymával. Összedolgozzuk a puha vajjal, a juhtúróval és annyi tejföllel, hogy puha, de ne ragacsos tésztát kapjunk. 
Becsomagolva a hűtőben 1 órát pihentetjük. 
Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, egy 4,5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk. 
Sütőpapíros tepsibe rakjuk. 
Lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. 
180 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütés módban 25-28 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése