Régen nem is tudtam, hogy létezik ez a finomság. Majd
megismerkedtem a Férjemmel, akinek az anyukája minden húsvétkor készít. Idén sajnos
nem tudunk találkozni, ezért elhatároztam, hogy kipróbálom. A mazsola az nálunk
tiltólistás, nem szereti a család, ezért kimaradt belőle. Vaníliával ízesítettem,
elég édesre hagytam. Jó lesz a kalácshoz, főtt tojáshoz, remekül illik a sonkához,
kolbászhoz. Nem nehéz, nagyon hamar elkészíthető. Igazi tojásfaló, ezért csak
egy kis adagot főztem, nekünk pont elég lesz az ünnepre.
Hozzávalók kb.
2-3 személyre:
*5 dl tej
*2 ek cukor
*1 vaníliarúd kikapart magjai
*5 nagyobb tojás
A tojásokat egy tálba ütjük, kicsit összekeverjük. A
tejet felforraljuk a cukorral, vaníliával.
Mérsékelt lángon belecsorgatjuk a
tojást. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg elkezd túrósodni, és az opálos
folyadék, a savó kiválik.
Egy szűrőtálat kibélelünk egy sűrű szövésű textillel,
majd beleöntjük a túrót, lecsepegtetjük, az anyaggal összefogjuk, felakasztva
hagyjuk pár órát csepegni.
Ha teljesen kihűlt, a hűtőben tároljuk.
Vékonyra szeletelve
kínáljuk.
En is a elhunyt ferjem edesanyjatol tanultam meg, isteni finom.Most ujra keszitettem, bar itt a tej nagyon tartositott, es most ritkan van full crem tej.Bekes megyeben nagy divat volt a sarga turo husvetkor.Itt viszont meg a turot sem ismerik az australok, lehet kapni mert az olaszok keszitik, es hoznak is be europabol. Draga Andrea, igy tovabb.
VálaszTörlés