Néha a legegyszerűbb sütiket is az elkövetkező alkalomhoz
tudjuk alakítani. Úgy, ahogy ezt a könnyű mogyorós sütit is húsvéti ruhába
öltöztethetjük könnyedén. Csak egy kis porcukor és némi kreativitás szükséges
hozzá.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók egy
26 cm-es formához
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*2 kk sütőpor
*1 tk őrölt fahéj
*1 csipet őrölt szegfűszeg
*6 dkg török mogyoró
*8 dkg cukor
*10 dkg vaj
*2 tojás
*1 tk vanília kivonat
*1,5 dl joghurt
*10 dkg finomra reszelt alma
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd
konyharuhával ledörzsöljük róla a héját és ledaráljuk.
A cukrot a vajjal és a
vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sóval, fűszerekkel,
sütőporral, mogyoróval elkevert lisztet. Beleforgatjuk a reszelt almát és a
joghurttal lazítjuk.
Kevés vajjal kikent és liszttel megszórt formába simítjuk.
180 fokos sütőben hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral
megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése