Néha jól jön egy kis húsmentes fogás. Erre a gomba az
egyik legalkalmasabb alapanyag. Nagyon sokféleképpen elkészíthető, és roppant
egészséges. Az óriás portobello könnyen szeletelhető, a ChefGombánál beszerezhető.
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*4 ChefGomba
portobello gomba
*0,5 kk só
*8 dkg liszt
*0,5 kk őrölt fekete bors
*3 tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
*5 dkg darált dió
*olívaolaj a sütéshez
*1-2 ek reszelt parmezán
*friss saláta
A gombát 5 mm vékonyra szeleteljük, és megszórjuk sóval.
Először megforgatjuk borssal elkevert lisztben, majd a felvert tojásban, végül
a dióval elvegyített morzsában.
Olajjal lekent lemezre rakjuk. Lefújjuk kevés olíva olajjal.
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módban 25 perc alatt megsütjük.
Parmezánnal megszórva, friss salátával kínáljuk.