Amint már korábban, többször is írtam, néha a legegyszerűbb
fogások a legfinomabbak. Egy kevés gomba, egy kis karfiol és már kész is a
melengető kanalazni való.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában
is. A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*1 kisebb karfiol fele
*20 dkg ChefGomba csiperkegomba
*1 nagy sárgarépa
*1 nagy vöröshagyma
*1 tk fűszerpaprika
*1 kk só
*0,5 kk őrölt fekete bors
*1 szál friss lestyán (vagy egy nagy csipet morzsolt)
*1 liter zöldségleves alaplé
A gombát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát
felkockázzuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük. Felforrósított olajon
megfonnyasztjuk a hagymát, megpirítjuk rajta a gombát. Megszórjuk a paprikával,
felengedjük az alaplével. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a lestyánt,
ízesítjük a sóval, borssal. Ha felforrt, belerakjuk a karfiolt. A zöldségek
puhulásáig főzzük. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése