Már többször említettem, hogy nagyon szeretjük a sütőtököt.
Újabban a hússal párosított változat a nyerő. Roppant egyszerű, egy próbát azt hiszem,
hogy megérdemel, nálunk tuti többször étlapra kerül majd ;-)
A recept megjelent a
Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*4 nagy szelet csirkemellfilé
*1 kk szárnyas fűszerkeverék
*40 dkg sütőtök
*0,5 dl olaj
*1 friss rozmaringág
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*10 dkg sajt
A húst vékonyra klopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel.
A tököt meghámozzuk, a magvas részt kivágjuk, és a zöldséget lereszeljük.
Kevés
olajon megfuttatjuk az apróra vágott rozmaringot, puhára pirítjuk rajta a
tököt, ízesítjük sóval, borssal, és félretesszük.
A húst kevés olajban
megsütjük, tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk a tököt, megszórjuk bőven reszelt sajttal.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad.
Melegen rizzsel kínáljuk.