Idén már sok szép fügével ajándékozott meg a kert, amiből
készült süti is, mégpedig őzgerinc formában. Könnyű, szaftos, olyan vasárnapi
ebéd utáni falatozni való. Érdemes kipróbálni ;-)
A recept megjelent a Kifőztük
magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók kb.
23 szelethez
*15 dkg liszt
*5 dkg darált dió
*2 csapott kávéskanál sütőpor
*1 csipet só
*1 teáskanál őrölt fahéj
*10 dkg vaj
*2 tojás
*8 dkg cukor
*1 nagy evőkanál méz
*10 dkg joghurt
*2 kisebb füge
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a dióval és a
fahéjjal.
A cukrot a vajjal és a tojással kihabosítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot
és a mézet.
Beleforgatjuk a lisztes keveréket, és az apróra vágott fügét.
A
tésztát vajjal kikent és liszttel megszórt, 34*11*4,5 cm-es őzgerincformába
simítjuk, és 180 fokon 30-35 percig sütjük. (Tűpróba!)
Miután kihűlt, a
formából kiborítjuk, és porcukorral meghintve, szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése