Most nem kapcsoltam be a sütőt, csak gyorsan összeállítottam
egy egyszerű édességet. A mák remek páros a citrusfélékkel, ezért is
alkalmaztam ezt a kombinációt. Hihetetlen gyorsasággal el is fogyott.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
A mákdarálót a Cookori
biztosította.
Hozzávalók kb.
20 szelethez
Tésztához:
*30 dkg darált háztartási keksz
*10 dkg porcukor
*5 dkg mák
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 ek rum
*20 dkg vaj
*2 evőkanál tej
Krémhez:
*15 dkg vaj
*10 dkg porcukor
*1 nagy kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kezeletlen lime reszelt héja
A mákot ledaráljuk, majd a kekszmorzsával, a porcukorral, vaníliás cukorral elvegyítjük, a vajjal, és ha szükséges kevés tejjel összedolgozzuk. Két folpack réteg között téglalap alakúra és 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a citromos krémmel. A szélesebbik oldaláról szorosan feltekerjük.
Becsomagolva pár órát a hűtőben pihentetjük.
Tetszik finom lehet.Annyi darált mákom éppen van hogy egy kis adagból teszteljek:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy megtetszett :-)
Törlés