Néha igencsak fejtörést okoz, hogy mi legyen a reggeli,
vagy a vacsora. A körözött ritkán kerül nálunk asztalra, mert nem mindenki
kedveli. Aki a másik tábort erősíti, az pedig szívesen fogyasztja, ha néhanapján
készül. Most egy kicsit változtattam a bevált recepten, és a kertből szedett
répával gazdagítottam. Tényleg nem rontotta el.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin júliusi számában is.
A felhasznál ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3
személyre
*25 dkg túró
*1 kisebb sárgarépa
*1 kisebb vöröshagyma
*1 csapott kk só
*0,5 kk őröltkömény
*1 csapott tk fűszerpaprika
*1 nagy csipet őröltbors
*2 jó púpozott ek tejföl
*metélőhagyma a tálaláshoz
A túrót alaposan áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel,
krémesítjük a tejföllel, belereszeljük a vöröshagymát, és beleforgatjuk a
finomra reszelt sárgarépát.
Friss kenyérre kenve, apróra vágott metélőhagymával
megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése