A cukkini nem csak sósan finom, tényleg megállja a helyét
édes süteményekben is. A tésztát kellemesen puhává varázsolja. Remekül illik
hozzá a fahéj, és a dió is. Ha zsenge, mag nélküli zöldséget használunk,
akkor meg sem szükséges hámozni azt, csak lereszelni, és már kicsavarás nélkül
mehet is a tésztába. Nagyon egyszerű elkészíteni, csak összekeverjük, és már
mehet is a sütőbe. Légmentesen elzárva sokáig puha marad. Garantáltan azok is
kedvelik majd, akik nem szeretik a cukkinit. Ezért a finomságért a melegben is érdemes bekapcsolni a sütőt.
Hozzávalók kb.
23 szelethez
*15 dkg liszt
*6 dkg darált dió
*1 tk sütőpor
*1 csipet só
*1 púpozott tk őrölt fahéj
*10 dkg vaj
*2 tojás
*8 dkg cukor
*10 dkg joghurt
*1 bébi cukkini (7 dkg)
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a dióval és a
fahéjjal.
A cukrot a vajjal és a tojással kihabosítjuk.
Hozzáadjuk a joghurtot.
Beleforgatjuk a lisztes keveréket, és a sajtreszelőn finomra reszelt cukkinit.
A tésztát vajjal kikent és liszttel megszórt, 34*11*4,5 cm-es őzgerincformába
simítjuk, és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután
kihűlt, a formából kiborítjuk, és porcukorral meghintve, szeletekre vágva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése