Már sokszor említettem, hogy nagy rajongója vagyunk a
bundás húsoknak. Legyen szó csibefalatkákról, szeletről vagy akár nyársról. Az
egyik kedvenc a krumplis bunda. A sajtos-tejfölös feltétről kapta a nevét.
Érdemes kipróbálni azoknak, akik egy kicsit ki szeretnének szakadni a
hagyományos ételek világából.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi
számában is.
A krumpli előkészítéséhez a
salátakészítőt a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*80 dkg csirkemellfilé
*1 tk só
*1 kk őrölt bors
a forgatáshoz:
*2-3 ek barna rizsliszt
a bundázáshoz:
*50 dkg krumpli
*5 kisebb tojás
*1 tk só
*1 kk őrölt bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*3 púpozott ek barna rizsliszt
a sütéshez:
*8-10 rövidebb saslikpálca
olaj
a tálaláshoz:
*2-3 ek tejföl
*1 nagy csipet só
*2 gerezd fokhagyma
*8 dkg trappista sajt
A megtisztított húst 3 cm hosszú csíkokra vágjuk,
megszórjuk sóval, borssal és 5-6 darabot vízbe áztatott saslikpálcára tűzünk.
A
bundához a meghámozott krumplit a salátakészítő durva reszelőfején lereszeljük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a fűszerekkel ízesítjük, és a
liszttel elkeverjük.
A nyársakat először megforgatjuk rizslisztben, majd a
krumplis masszában, majd felforrósított serpenyőben, ujjnyi olajban, közepes
lángon barnára sütjük.
Ha a nyers massza nehezen áll meg a húson, akkor kanál
segítségével célszerű még tenni rá.
Szilikon lapát segítségével érdemes
megforgatni a forró olajban. Konyhai törlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a sóval.
A húst a
tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva friss salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése