Az előző szezonban nagyon szép lett a szeder termés a
kertben, ezért bőven került belőle a mélyhűtőbe is. Azt gondoltam, ideje lesz
felhasználni, és készítettem egy részéből egy kis tésztás finomságot, mégpedig
édességet. Könnyű, a gyümölcstől lédús desszert lett belőle, amihez a tésztát a
WISE PASTA biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi
számában is.
Hozzávalók 5
személyre
*20 dkg szezámfusili
*20 dkg sovány túró
*4 nagyobb tojás
*1 kezeletlen citrom héja
*4 dkg négyszeres erősségű édesítőszer
*1 vaníliarúd kikapart magja
*1 csapott kávéskanál só
*2 dl tejszín
*20 dkg szeder
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és
lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel, a
vaníliával, a citrom reszelt héjával, a sóval kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt,
a villával áttört túrót és a kihűlt tésztát. Óvatosan beleforgatjuk a kemény
habbá vert tojás fehérjét és a szedret. Vajjal kikent közepes méretű formába
simítjuk a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 50
perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Tipp: az egész étel 71,1 g, 1 adag 14,22 g szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése