2019. március 1., péntek

Magvas krékerbundában sült portobello szelet


Már többször említettem, hogy nagy családi kedvencek a bundás húsok, illetve zöldségek. Most nagy méretű gombát készítettem, amit nem egyben, hanem szeletekben sütöttem egy kicsit a szokásostól eltérőbb köntösben. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*4 db Amigo portobello gomba
*15 dkg liszt
*2 nagy csipet őrölt bors
*3 nagyobb tojás
*3-4 evőkanál tejszín
*20 dkg sós kréker
*1-2 evőkanál magkeverék
a sütéshez:
*olaj
a tálaláshoz:
*só

A folyó víz alatt megmosott és lecsepegtetett gombákat vékonyra szeleteljük. 
Három tányért készítünk. Az elsőbe a lisztet elkeverjük a borssal, a másodikban a tojásokat a tejszínnel kicsit felverjük, a harmadikban a késes aprítóban összetört sós kekszet a magvakkal elvegyítjük. 
A gomba szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a krékerben. 
Serpenyőben ujjnyi felforrósított olajban pirosra sütjük. 
A felesleges olajat lecsepegtetjük, és a gombát sóval meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése