2019. január 26., szombat

Morzsás túrós sütemény


Vendégeket vártunk és egy olyan sütit terveztem, amit előre el tudok készíteni, és másnapra még finomabb lesz, amikor szépségesen szeletelhető. Nem is beszélve arról, hogy jó nagy adaggal számoltam, ami mind el is fogyott. A kicsit hosszú lista senkit ne rettentsen el a sütitől, hisz egyáltalán nem bonyolult. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók kb. 20 szelethez
Morzsához:
*20 dkg liszt
*10 dkg vaj
*10 dkg cukor
Töltelékhez:
*1 tasak vaníliás pudingpor
*5 dl tej
*4 evőkanál cukor
*1 kg túró
*10 dkg vaj
*15 dkg porcukor
*2 evőkanál vanília kivonat
*2 kezeletlen citrom reszelt héja
Tésztához:
*40 dkg liszt
*1 csipet só
*1/2 tasak sütőpor
*10 dkg porcukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 evőkanál vaníliás cukor
*2 tojás sárgája
*12 dkg vaj
*1 dl tejföl
Szóráshoz:
*2-3 evőkanál búzadara

A morzsa hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és becsomagolva hűtőbe rakjuk.
A pudingport a cukorral és a tejjel elkeverve sűrűre főzzük, kihűtjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral elkevert vajat, citromhéjat, vanília kivonatot és a pudingot. Ha nem elég édes, akkor ízesítjük cukorral. 
Egy 30*38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk úgy, hogy egy kis pereme legyen benne. Villával megszurkáljuk, egy kevés búzadarával megszórjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrókrémet, rámorzsoljuk a hűtőben pihentetett tésztát. 
180 fokon kb. 55 perc alatt megsütjük. Pár órát pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni. Porcukorral megszórva kínáljuk. Ha kicsit különlegesebb tálalást szeretnénk, akkor szeletelés helyett fánk szaggatóval készíthetünk pici tortácskákat. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése