Amikor már unalmas a felvágott és a vaj, akkor jöhetnek a
finom kenyérre való kencék, mint például a gombás lencsekrém. Nem szükséges
hozzá sok alapanyag, és mindenki a saját szája íze szerint fűszerezheti. Én
imádtam és biztos, hogy nem utoljára készült.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin januári számában is.
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 2
személyre
*10 dkg Amigo
barna csipetkegomba
*5 dkg Amigo déli
tőkegomba
*2 ek olaj
*2 ek vaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*24 dkg lencsekonzerv
*2 púpozott ek tejföl
*1 tk mustár
*1 ek majonéz
A kisebb darabokra vágott gombát a felforrósított vaj, és
olaj keverékén megpirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, kihűtjük.
A lencsét
átmossuk, szűrőkanálban lecsepegtetjük, majd a pirított gombával, tejföllel,
mustárral, majonézzel pürésítjük.
Friss péksüteménnyel, és zöldségekkel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése