Egy nagyon egyszerű sajtos pogácsát készítettem mini
formában, ami cukorbeteg és IR diétába is illeszthető. Nem kell pihentetni,
ezért gyorsan asztalra varázsolható. Omlós finomság, ami remek kísérője egy pohárka bornak vagy egy csésze kávénak.
A recept megjelent a Kifőztük magazin
novemberi számában is.
Hozzávalók kb.
45 db-hoz
*18 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
*7 dkg búzaliszt
*1 csapott teáskanál só
*1 csapott teáskanál búzasikér
*1 csapott teáskanál szalalkáli (4g)
*1 tojás sárgája
*12 dkg vaj
*8 dkg tejföl
a tetejére:
*1 tojás fehérje
*5 dkg sajt
A liszteket elkeverjük a sikérrel, sóval, szalalkálival,
majd összedolgozzuk a tejföllel, tojás sárgájával, vajjal.
Lisztezett felületen
5 mm vékonyra nyújtjuk.
Egy lisztbe mártott kisméretű formával kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
Lekenjük a megmaradt tojás fehérjével,
megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 18
perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése