A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*2 db 40 dkg-os szűzpecsenye
*3 púpozott tk sertéssült
fűszerkeverék
a töltelékhez:
*30 dkg darált sertéslapocka
*1 púpozott kk fokhagymás só
*1 csapott kk őrölt
bors
*1 csapott kk fűszerpaprika
a sütéshez:
*Kb. 0,5 dl olaj
*0,5 dl víz
A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, két részre
osztjuk, egyenként a szűzpecsenyék hosszához igazítva rudat sodrunk, szaloncukrot
formázva folpackba csomagoljuk, legalább 90 percre a mélyhűtőbe rakjuk.
A lehártyázott szűzpecsenyéket felszúrjuk, kívülről
bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A tölteléket a mélyedésbe töltjük, a két végét
hústűvel összetűzzük. Felforrósított serpenyőben kevés olajon körbepirítjuk.
Tepsibe fektetjük, a pirításkor maradt zsiradékot mellé öntjük, egy kevés
vízzel együtt. Lefedve, 180 fokon hőlégkeveréses módban 1 órát puhítjuk. Fedés
nélkül, a szaftjával meglocsolgatva pirosra sütjük. Hidegen szeletelve
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése