Imádok házi
tésztát készíteni, az valahogy úgy megnyugtat, és persze enni is. Természetesen
a boltival össze sem lehet hasonlítani az ízét. Most egy diétába illeszthető
változatot találtam ki, mégpedig egy olasz tésztafajtát sodortam, a cavatellit,
de erről korábban már ITT írtam. Paradicsomos pulykaraguval, sajttal kínáltam.
Igazán tartalmas, ízletes ebéd lett belőle.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
a tésztához:
*14 dkg teljes
kiőrlésű búzaliszt
*6 dkg durum búzaliszt
*Kb. 1 dl víz
a raguhoz:
*25 dkg darált pulykahús
*1 közepes vöröshagyma
*2-3 ek olaj
*1 csapott tk bolognaifűszerkeverék
*1 csapott kk fokhagymássó
*0,5 kk őröltbors
*2 dl sűrű paradicsomlé
*2 nagyobb, lédús paradicsom (lehet fagyasztott is)
a tálaláshoz:
*Grana Padano (vagy más kemény sajt)
A kétféle lisztet összedolgozzuk a vízzel, golyót
formázunk. Becsomagolva fél órát pihentetjük.
A tésztából kisebb darabot tépünk, 1 cm vékony rudat
sodrunk, amit 1,5 cm-es részekre vágunk.
A darabokat egyenként a hüvelykujjunkkal végigsodorjuk a
csigabordázón. Bő, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a forró
olajon, majd fehéredésig pirítjuk rajta a darált húst. Ízesítjük a fűszerekkel,
hozzáadjuk az előzőleg meghámozott paradicsomot és annyi vizet, ami épp ellepi.
Lefedve a hús puhulásáig főzzük. A paradicsomlével összeforraljuk és melegen, a
kifőtt tésztával, valamint reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése