Férjem egyik nagy kedvence ez az étel. Ha sütőtök szezon
van, kéri, hogy a sült csirke mellé dobjak be egy kevés tököt is jó sok rozmaringgal
megspékelve. Gyakran asztalra is kerül, mert idén rengeteg sütőtökkel ajándékozott meg kicsiny kertünk.
Igazán könnyű, egyszerű fogás, érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*4 egész csirkecomb
*2 tk sültcsirke
fűszerkeverék
*1 púpozott tk fokhagymás só
*0,5 kk őrölt
bors
*3-4 ek olaj
*1 kisebb sütőtök
*2 nagyobb szál rozmaring (vagy 1 evőkanál morzsolt)
A sütőtököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, kisebb
kockára vágjuk. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, megszórjuk az apróra vágott
rozmaringgal, összeforgatjuk, hogy a zöld fűszer és az olaj mindenhol bevonja a
tököt.
A háromféle fűszert összekeverjük, megszórjuk vele a megtisztított
combokat, amiket a sütőtökágyra fektetünk.
Alufóliával lefedve 200 fokos
sütőben legalább 1 órát puhítjuk, majd fedő nélkül párszor a szaftjával meglocsolva
pirosra sütjük. Melegen, a rozmaringos tökkel és párolt rizzsel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.