2018. szeptember 21., péntek

Krémes kapros zöldbabsaláta


Idén csodás bab termésünk volt, frissen is nagy mennyiséget dolgoztam fel ételek elkészítéséhez, de a fagyasztóba is került belőle bőven. Kitaláltam egy roppant egyszerű köretet is, ami nem tartalmaz hozzáadott glutént és tojást sem. 
Remek köret sültekhez vagy grillezett húsokhoz.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*20 dkg zsenge zöldbab
*2 púpozott evőkanál tejföl
*1 nagy csipet só
*1 kis csipet őrölt bors
*1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 evőkanál apróra vágott kapor
*1 teáskanál frissen facsart citromlé

A megtisztított, 3 cm hosszúra vágott zöldbabot bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük. A tejfölt kikeverjük a fűszerekkel, citromlével, és beleforgatjuk a kihűlt babot.
Hidegen, sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése