Kezdjük a hetet egy egyszerű, pillanatok alatt
elkészíthető levessel, aminek az aromáját a pirított tökmag, és egy leheletnyi
tökmagolaj adja.
Hozzávalók 3
főre:
*2 púpos ek vaj
*3 púpos ek liszt
*1 liter húsleves alaplé
*15 dkg trappista sajt
*1 csipet őrölt bors
*só ízlés szerint
*1 marék tökmag
*1 tk tökmagolaj
Az olvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, és az
alap lével felengedve csomómentesre keverjük.
Ha felfőtt, beleszórjuk a reszelt
sajtot, és hagyjuk felolvadni. Kevés borssal, és sóval ízesítjük.
Száraz
serpenyőben pirított tökmaggal, illetve tökmagolajjal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése