Sokan ragaszkodnak a jól bevált ízekhez, receptekhez. Azt
hiszem, azért néha merni kell újítani, kicsit lehetetlennek tűnő párosításokat
is kipróbálni. Én is így voltam vele, amikor ezt a húsos fogást készítettem. A
citrom-mustár-fokhagyma hármas elsőre fura volt, de a végeredmény eloszlatta a
kételyeimet, mert egy pikáns, de nagyon finom csirke sült ki belőle. Ha nem
szeretnénk bekapcsolni a sütőt, akkor a szabadban, grillen is elkészíthetjük.
A
recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 4
főre:
*8 csirkecomb
*0,5 dl olaj
*3 gerezd zúzott fokhagyma
*0,5 kezeletlen citrom facsart leve
*2 púpozott tk mustár
*0,5 tk őrölt bors
*1 csapott tk só
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, zúzott
fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, mustárral.
Beleforgatjuk a
megtisztított combokat. Pár órát, vagy egy egész éjszakát a hűtőben
pihentetjük.
Tepsiben a páclével meglocsolva 180 fokra előmelegített sütőben,
lefedve, puhulásig sütjük.
Ezután fedés nélkül világosra pirítjuk.
Párolt
rizzsel, esetleg salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése