Hozzávalók
4 kis üveg dzsemhez:
*1,2 kg málna
*30 dkg cukor
*1 tasak 3:1 zselésítő
4 kis üveg
szörphöz:
*a passzírozásból visszamaradt gyümölcs/mag/héj
*1 liter víz
*1 nagyobb citrom
*70 dkg cukor
*1 kk citromsav
A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, botmixerrel
pürésítjük. Magas lángon felforraljuk, majd átpasszírozzuk.
A málnavelőt
felforraljuk, hozzáadjuk a cukorral elkevert zselésítőt. Kb. 2 percig
forraljuk, majd az előkészített, fertőtlenített üvegekbe töltjük, lezárjuk.
A passzírozás során visszamaradt részt 1 liter vízbe
áztatjuk, belefacsarunk egy citrom levét. Legalább egy éjszakát a hűtőben
pihentetjük.
Másnap sűrű szövésű anyagon ( textilpelenkán) átszűrjük.
Felforraljuk,
hozzáadjuk a citromsavval elkevert cukrot, és 25-30 percet hagyjuk zuborogva
főni.
Az előkészített, csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk,
száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tetszés szerinti hígításban, vízzel, szódavízzel
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése