2018. június 17., vasárnap

Kagyló tészta házilag tojás nélkül


Azt már korábban is említettem, hogy nagy rajongója vagyok a házi tésztáknak. Mostanában a tojás nélküli változat az, ami jobban érdekel, azok közül is a durumlisztes fajta. A tésztával pihentetés után nagyon könnyű dolgozni. A kiszúrót érdemes minden egyes használat előtt lisztbe mártani, majd a felesleget kicsit leütögetni. A kagylóforma eredetileg fondant kiszúró, amit a helyi 100 Ft-os jellegű üzletben találtam. A tészta használható levesbetétként vagy köretként különböző szószok, mártások kíséretében.
Hozzávalók 4 személyre
*10 dkg durum búzaliszt
*0,5 dl víz

A lisztet a vízzel jól összedolgozzuk. Becsomagolva kb. 30 percet pihentetjük. 
Enyhén lisztezett felületen kb. 1 mm vékonyra elnyújtjuk. Lisztbe mártott kagylóformával kiszaggatjuk. 
Ha nem használjuk fel azonnal, akkor kiterített konyharuhára rakjuk, és 1-2 napot hagyjuk száraz helyen szikkadni, majd papírdobozban tároljuk. 
Ha azonnal felhasználjuk, akkor sós, bő vízben megfőzzük, hideg vízben átöblítjük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.   
Ízlés szerint mártással elkeverve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

2 megjegyzés: