Már látszik, hogy az idei céklatermés nagyon szép lesz a
kertben. Egy kis kóstolónak ki is húztam pár darabot. Tepsiben sült csirkéhez
készítettem egy kis salátát belőle, mégpedig egy kevés alma hozzáadásával. Az ízesítést természetesen mindenki a saját,
illetve a családja szája íze szerint készítheti, mi egy picit édesen kedveljük.
Hozzávalók 4
személyre:
*5 közepes cékla
*1 nagyobb alma
*1 púpozott ek cukor
*1 tk ételecet (10%-os)
*1 késhegynyi reszelt torma
A céklát megmossuk, a két végét levágjuk, majd bő vízben
puhára főzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Az
almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és ezt is lereszeljük. Ízesítjük cukorral,
ecettel, reszelt tormával. Jól összekeverjük.
Pár órát, vagy akár egy egész
éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Sültekhez,
grillezett húsokhoz kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése