2018. május 21., hétfő

Zöldségbundás csibefalat


Ez a fogás most a gyerek kérésére készült. Bundás husit kért, de a részleteket, hogy mi kerüljön a bundába, én találtam ki. Azért kedvelem ezt a fajta ételt, mert a zöldséges kabát alatt a hús finom, puha és szaftos marad. Vegyes körettel kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*50 dkg csirkemell
Bundához:
*1 nagy krumpli
*1 nagy sárgarépa
*2 nagy tojás
*4 púpozott ek zabpehelyliszt
*1 nagy csipet őröltbors
*1 csapott kk fokhagymás só
*2 csapott ek tejföl
Sütéshez:
*olaj

A megtisztított húst kisujjnyi vékony csíkra vágjuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. 
A sárgarépát és a krumplit sajtreszelőn lereszeljük, elkeverjük a tojásokkal, liszttel, tejföllel és a fűszerekkel. 
A csirke falatokat megmártjuk a zöldséges masszában, kicsit lecsepegtetjük, és forró olajban kisebb adagokban megsütjük. 
A felesleges olajat lecsepegtetjük. 
Sült krumplival és salátával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése