Ez a fogás most a gyerek kérésére készült. Bundás husit
kért, de a részleteket, hogy mi kerüljön a bundába, én találtam ki. Azért
kedvelem ezt a fajta ételt, mert a zöldséges kabát alatt a hús finom, puha és
szaftos marad. Vegyes körettel kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2
személyre
*50 dkg csirkemell
*1 kk sültcsirke fűszerkeverék
Bundához:
*1 nagy krumpli
*1 nagy sárgarépa
*2 nagy tojás
*4 púpozott ek zabpehelyliszt
*1 nagy csipet őröltbors
*1 csapott kk fokhagymás só
*2 csapott ek tejföl
Sütéshez:
*olaj
A megtisztított húst kisujjnyi vékony csíkra vágjuk, és
megszórjuk a fűszerkeverékkel.
A sárgarépát és a krumplit sajtreszelőn
lereszeljük, elkeverjük a tojásokkal, liszttel, tejföllel és a fűszerekkel.
A
csirke falatokat megmártjuk a zöldséges masszában, kicsit lecsepegtetjük, és
forró olajban kisebb adagokban megsütjük.
A felesleges olajat lecsepegtetjük.
Sült krumplival és salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése