Az elkészült eperdzsemhez úgy gondoltam, hogy
kihagyhatatlan a palacsinta. Mivel a gyerekek az apróbb fajtát szívesebben fogyasztják,
ezért a sütőporos, amerikai változatot készítettem ebéd utáni desszertként.
Nagyon egyszerű, pár perc alatt összeállítható, és a végeredmény egy könnyű, puha desszert, ami nem túl édes. A dzsem jól vizsgázott, a palacsinta is pillanatok alatt elfogyott.
Nagyon egyszerű, pár perc alatt összeállítható, és a végeredmény egy könnyű, puha desszert, ami nem túl édes. A dzsem jól vizsgázott, a palacsinta is pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók kb.
14 tenyérnyi palacsintához:
*2 kisebb tojás
*0,5 kk só
*1 csapott ek cukor
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*2 ek vaj megolvasztva
*3 dl tej
A tojásokat habosra keverjük a sóval, cukorral.
Beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat.
Végül a
tejjel csomómentesre keverjük.
Olajjal kikent palacsintasütőben kis adagokban
kisütjük.
Ízlés szerint lekvárral, nutellával, vagy gyümölcsmártással kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Soha nem teszek a palacsintatésztába cukrot, mert attól ragad, könnyebben odaég. A töltelék amúgy is általában édes, semmit nem vesz el az élvezeti értékéből, ha a tésztába nincs cukor, sőt egyáltalán nem is érezhető.
VálaszTörlésEgyébként szeretem a receptjeidet :)
Én mindig teszek, és sohasem ragad ;-) Ahány ház, annyi szokás :-)
Törlés