Tisza melletti faluból származóként gyerekkoromban
sokszor mentünk a töltésre sóskát szedni. Anyukám mindig nagyon finom mártást
készített belőle. Imádtam. Pár éve mi is vetettünk a kertbe. Alig vártam a
tavaszt, hogy végre le tudjam szedni az első adagot, és érezhessem azt a
különleges ízt.
Természetesen úgy készítem, ahogy anyukámtól tanultam,
kicsit édesen. Most egyszerű rántott csirkéhez és krumplipüréhez kínáltam.
*1 közepes tál friss sóska (Kb. 35 dkg)
*3-4 ek víz
*1 közepes tojás
*1 jó púpozott ek liszt
*1,5 dl tej
*1 csipet só
*cukor ízlés szerint (nálam 2 ek)
A sóska leveleket hosszában kettéhajtjuk, egy mozdulattal
a levélnyelet a vastag érrel együtt kitépjük. A megmaradt levéllemezt több
léről, alaposan átmossuk. Pár evőkanál vízzel pár perc alatt megfonnyasztjuk.
Meghintjük sóval, egy evőkanál cukorral. A tojást a liszttel csomómentesre
keverjük, majd a tejjel hígítjuk. Folyamatos kevergetés mellett a sóskához
csorgatjuk és sűrűre főzzük. Ízlés szerint még cukorral édesítjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése