Elmúlt az ünnep, a sok édes sütemény, és kalács után igazán
jól esik egy kis sós. Annyira vártuk már az igazi tavaszt a napsütéssel, a
virágokkal, hogy ez bizony nálunk a konyhában is megmutatkozik. Apró magvas
rágcsálnivaló készült, mégpedig virág formában. Egy csésze gőzölgő kávé, vagy tea
mellé remek kísérő.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 késhegynyi sütőpor (2g)
*1 csapott tk só
*1 nagyobb tojás
*10 dkg vaj
*1,8 dl tejföl
Tetejére:
*1 kisebb tojás
*1 tk mák
*2 tk lenmag
*2 tk szezámmag
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, összedolgozzuk a
tojással, vajjal, tejföllel.
Becsomagolva a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.
Lisztezett felületen 5 mm vékonyra nyújtjuk, és lisztbe
mártott közepes virágformával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk,
lekenjük egy villával felvert tojással és megszórjuk a magvakkal.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 18
perc alatt megsütjük.
Ebből az adagból 2 nagy tepsi virág lesz.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése