A gyerekek (is) nagyon szeretik a fánkot, gyakran készítek
vagy élesztőset, vagy sütőporosat. Most egy roppant egyszerű és mégis kicsit
különlegesebb változattal leptem meg őket, ami csiga formában sült. Mondanom sem kell, hogy élvezettel
mártogatták baracklekvárba a porcukros tekercseket.
Hozzávalók 4
főre:
*1 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*2 ek olaj
*20 dkg liszt
*1 púpos kk sütőpor
*1,5 dl tej
*2-3 dl olaj a sütéshez
Egy serpenyőben olajat forrósítunk.
A tojást simára
keverjük a sóval, cukrokkal, olajjal és hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A tejet
fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
A sűrű masszát sima csöves
habzsákba töltjük. (Ha nincs, akkor csak egy tiszta zacskóba, aminek az egyik
sarkára vágunk egy kis lyukat.)
Ha elég forró az olaj, akkor körkörösen nyomunk
bele tésztát. Mindkét oldalát világos barnára sütjük, és konyhai papírtörlőn
hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve és lekvárral
kínáljuk.
Az eredeti receptet itt találtam.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése